Studiedag Nashville-verklaring

Begin januari 2019 verscheen een omstreden document op het internet “de Nashville-verklaring”. Een document waarin de visie van de ondertekenaars van deze verklaring op lhbti’ers (Lesbisch Homosexueel Bisexueel Transgender Intersexueel) wordt weergegeven.

Op basis van de Bijbel geven de ondertekenaars een zeer eenzijdige kijk op de materie. Deze verklaring is hier terug te vinden. Een (heel) groot deel van de Nederlandse samenleving kon niet achter deze verklaring staan. Toch zijn er alleen al in Nederland enkele honderden(?) ondertekenaars gevonden. Wie die ondertekenaars zijn kan ik niet achterhalen. Dat is denk ik te verklaren door de enorme hoeveelheid stof die dit document heeft doen opwaaien. Ik kan me voorstellen dat er zelfs sprake van bedreigingen van de ondertekenaars zou kunnen zijn als deze lijst publiek gemaakt zou worden. Aan de andere kant, wat heeft ondertekenen voor een nut wanneer dit niet publiekelijk is. Door een document te ondertekenen onderschrijf je de in het document opgestelde stellingen. Dat verliest wel heel erg aan kracht als je dat niet publiekelijk doet maar alleen voor jezelf, of voor gelijk denkenden.

12 September volgt een studiedag over deze verklaring. Wie zullen hier spreken:

De aangezochte sprekers zijn theologen en hulpverleners die afkomstig zijn uit de hele kerkelijke breedte van hen die de verklaring onderschrijven.

https://nashvilleverklaring.nl/studiedag/

Da’s wellicht niet een helemaal open discussie. Wanneer er voornamelijk ondertekenaars zijn zal de discussie een richting nemen die nu al vast staat. Het zou de organisatie sieren wanneer er ook sprekers zouden zijn die een ander geluid laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *